ART AND GALLERY

Historie og fotoalbum

Martin Vermehren - 
Parti fra Dragør - 
Olie på lærred
Martin Vermehren - Parti fra Dragør - Olie på lærred
Martin Vermehren - 
Parti fra Hjarnø -
Olie på lærred
Martin Vermehren - Parti fra Hjarnø - Olie på lærred
Martin Vermehren -
Kanalparti - 
Olie på lærred -
58 x 78 cm
Martin Vermehren - Kanalparti - Olie på lærred - 58 x 78 cm
Martin Vermehren - 
Bondegård syd for Husum, Sydslesvig - 
Olie på Lærred - 
Sign. M. Vermehren -
Martin Vermehren - Bondegård syd for Husum, Sydslesvig - Olie på Lærred - Sign. M. Vermehren -
Martin Vermehren - 
Landskab med bygninger -
Sign. M. Vermehren - 
Olie på lærred - 
42 x 49 cm. (52 x 60) cm.
Martin Vermehren - Landskab med bygninger - Sign. M. Vermehren - Olie på lærred - 42 x 49 cm. (52 x 60) cm.

Martin Vermehren

Martin Vermehren blev født den 6. september 1907. Hans dødsdato kender jeg på nuværende tidspunkt ikke, men han dør så vidt jeg ved i 1991. Han var den yngste søn ud af tre. Hans forældre var maleren Sophus Vermehren og malerinden Yelva Vermehren.

En af min oldefars sønner, Frederik Vermehren (1823-1910), blev maler og professor ved Kunstakademiet i København. To af hans sønner, Sophus (1866-1950)  og Gustav, blev også malere. Sophus giftede sig med Yelva Bock (1878-1980), der var vokset op i købmandsfamilie på Kongens Nytorv. Parret bosatte sig i 1901 på Frederiksberg, vor deres tre sønner, Christian, Emil og Martin kom til verden og voksede op. Ægteskabet holdt ikke og Sophus flyttede fra lejligheden på Frederiksberg til Dragør. Sønnerne blev forsat opdraget af Yelva. Hun flyttede senere til Dragør med de to yngste sønner Emil og Martin. Både Emil og Martin var gode malere, men begge interesserede sig for lægevidenskaben og blev begge læger. Martin var meget interesseret i medicinsk forskning og blev anerkendt som banebrydende inden for bl. a. behandlingen af gigtsygdomme samt fremstilling af hormoner.  Begge sønnerne interesserede sig yderligere i sundhedsproblematikken i Sydslesvig, idet der ved 2. Verdenskrigs afslutning herskede ufattelig nød med tusinder af flygtninge og mangel på alle livsfornødenheder. I denne situation førte en indsats fra mange forskellig sider til, at lægebrødrene Emil og Martin Vermehren kunne åbne deres første polioklinik i Flensborg under ”Dansk Sundhedstjeneste for Sydslesvig”. Stiftelsen fandt sted på Kong Christian d. X. fødselsdag d. 26. september 1945. Herefter tog udviklingen hurtigt fart, og der oprettedes poliklinikker over hele landsdelen med 17 distriktssygeplejersker samt et sygehus i Flensborg med 162 senge. I 1948 var arbejdet blevet så omfattende, at Dansk Sundhedstjeneste måtte have hjælp og derfor overgav ansvaret til Dansk Røde Kors. Efterhånden normaliserede forholdene sig, og i 1955 kunne poliklinikkerne og hospitalsafdelingerne nedlægges. I 1960 overtog Dansk Sundhedstjenesten igen organisationen. I dag tilbyder Dansk Sundhedstjeneste moderne sundhedsydelser svarende til de ydelser, der kan forventes i kommunal sammenhæng i Danmark.

Urandesign.berlin@gmail.com 16.09.2022 08:54

Kære hr. Axel Vermehren, jeg købte et billede af din far Martin Vermehren på et loppemarked i Berlin. Nu efter noget tid vil jeg sælge billedet på eBay, jeg op

Leif Guldbech 28.01.2016 12:38

Har lige opdaget denne hjemmeside. Jeg har for mange år siden udført en hel
del arbejder for Martin Vermehren, altid gæstfri, spiste frokost hvor også hans
mor

Axel Vermehren 01.02.2016 09:15

Tusind tak for denne fine historie. Der er en dejlig historie og supplement til min familiehistorie. Skriv gerne på mail Axel.v@mail.tele.dk.
Vh
Axel Vermehren

Leif Guldbech 28.01.2016 14:35

og bror var tilstede. Martin kunne tale længe specielt om den franske
revulotion og tiden derefter. Jeg har to malerier udført af Martin med
motiver fra Dragør.

Nyeste kommentarer

24.10 | 09:01

Hej! Jeg har en lille bog med titlen "Tegn cirkler i sandet" af Paul Vermehre...

16.09 | 08:54

Kære hr. Axel Vermehren, jeg købte et billede af din far Martin Vermehre...

01.08 | 09:36

Vi har købt et sommerhus på Bornholm, hvor er maleri af klitter og vand fu...

28.05 | 16:59

Noget som mig