MENU

MINE PROJEKTER

Igangværende projekter og opgaver

Opgave for Palæbar
Opgave for Palæbar
Har siden 2017 tegnet årets jazzkunstner til barens galleri.
Specialindramninger.
Specialindramninger.
Har siden 2007, gennemført indramning af portrætter af Chefen For Den Kongelige Livgarde og Københavns Kommandant til Gallerier på Livgardens Kaserne.
Eventarrangør.
Eventarrangør.
Fra 2014 indleder jeg en ny historisk musikalsk rejse på Frederiksberg med historien om byen suppleret med sang og musik udført af sopran Liselotte Dan Schumacker og Scandinavian Brass Quintet.har jeg arrangeret
Udstillingschef.
Udstillingschef.
Fra 1991 Planlagt og tilrettelagt og gennemført udstillinger i Danmark.
Designer og layout af hjemmesider.
Designer og layout af hjemmesider.
Har siden 2001 deignet og layoutet hjemmesider..
Geraldiske opgaver.
Geraldiske opgaver.
Designer og udfører heraldiske opgaver.
Uniformalerier.
Uniformalerier.
Har fra 2008 malet uniformsbilleder fra 1954 og frem, til Livgardens billedgalleri af uniformer fra 1658 til i dag.
Billedskærerarbejde.
Billedskærerarbejde.
Udfører billedskærerarbejder af forskellig karakter.
i283726789452607867
i283726789452607867
Koncertarrangør.
Koncertarrangør.
Fra 2009 arrangerer jeg koncerter, primært af klassisk art.
Foredrag og guidede ture.
Foredrag og guidede ture.
Har siden 2010 gennemført guidede ture på Frederiksberg Slot, Frederiksberg Have og Frederiksberg.

Afsluttede projekter og opgaver

Vægmalerier
Vægmalerier
Udførte i 1970 et vægmaleri "Kutteren" på 240x240 cm til aulaen på Kildegård Gymnasium i Gentofte.
i283726789524043177
i283726789524043177
i283726789485245312
i283726789485245312
Smedearbejde.
Smedearbejde.
I 2004 designede og udarbejdede jeg rækværk med låger til kældernedgange.
Flagdesogn.
Flagdesogn.
Designede i 2010 - efter manustript - designet af tjenestestedsfanen til Hærens Officersskole.
Flagdesign 2010.
Flagdesign 2010.
Designede efterfølgende flaget til Nordisk Kadetstævne (hæren) til de Nordiske Lande.
Lamperne på Frederiksberg Slot.
Lamperne på Frederiksberg Slot.
Designede og udarbejdede i 2009-2010 6 loftlamper til Frederiksberg Slot. De tre hænger i Mindehallen og de tre andre hænger i hovedporten til slottet.
i283726789444316394
i283726789444316394
Udførelse af plaketter.
Udførelse af plaketter.
Har fra 2012-2014 malet plaketterne til galleriet over Dragør Borgerlige Skyttelaugs til årets skyttekonge.
Skulpturarbejde.
Skulpturarbejde.
Udført i 1988 støbning og udskøring af Den Kongelige Livgarde afdelingsmærke "Solen", og designede efterfølgende hovedondgang til Livgardens Kaserne i Gothersgade i København.
Skulpturarbejde.
Skulpturarbejde.
Her den færdige model af Livgardens "Sol". Udført i gips.
Designarbejdet.
Designarbejdet.
Her er designet af den ene søjle til indgangen til kasernen i Gothersgade. "Solen! er støbt i farvet beton.
Mindetavleprojektet.
Mindetavleprojektet.
I forbindelse med markeringen af faldne linjeofficerer i hæren fra 1948, udført jeg i 2009-1010 to mindetavler til Frederiksberg Slot i italiensk marmor og bronze.
i283726789524032021
i283726789524032021

I 2015 ser jeg frem til at holde udstilling inde i byen, ligesom jeg er involveret i Rotary Frederiksbergs aktivitet med Kunst I Påsken, der gennemføres i Metronomen på Frederiksberg.

2015 gås derfor i møde med dejlige opgaver og oplevelser.

De bedste ønsker om et lyst og farverigt nyt år til alle og jeres kære.

Axel Vermehren

OPTAGELSE I ROTARY FREDERIKSBERG.

Tirsdag den 24. juni 2014, blev jeg optaget i Rotary Frederiksberg. Optagelsen foregik ved det årlige præsidentskifte på Frederiksberg Slot. En særlig oplevelse, da jeg de sidste 8 år som tjenestegørende på slottet,  arrangerede disse møder for Rotary Frederiksberg. 

Min tidligere skolechef oberst N.O. Jensen havde initieret og sørget for optagelsen.

Liselotte og pianisten Jesper Frank Christensen underholdt med et super dejligt operaprogram.

På billedet står jeg sammen med Liselotte og oberst N.O. Jensen i Marskalstuen på Frederiksberg Slot.

UDSTILLING PÅ CAFÉ BLOMSTEN 2015

I 2015 er jeg blevet inviteret til at gennemføre en udstilling på Café Blomsten i Lille Strandstræde i Nyhavn. Nærmere om selve fernisering kommer senere.

Ved en reception på Fyn torsdag den 29. maj 2014 afslørede den efterladte familie til Christian Damholt portrætmaleriet. Billedet skal indledningsvis hænge ved hans tjenestested på Fyn, men flyttes senere til Hjemmeværnsskolen i Nymindegab, hvor der etableres en mindevæg der omhandler Hjemmeværnets indsats i internationale operationer.

Læs presseofficeren, kaptajn Lisbeth Jespersens ved Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland´s artikel her.

PORTRÆTTET AF KAPTAJN CHRISTIAN JØRGEN GRUNDT DAMHOLT AFLEVERET TIL HJEMMEVÆRNET.

MIN NYTÅRSHILSEN TIL ALLE

Endnu et nytår banker på døren
, et nyt år med muligheder, valg og nye veje at gå. Det er også det budskab, jeg gerne vil sende i min nytårshilsen. Især da jeg ikke nåede at få sendt julekort ud,
kan et nytårskort måske gøre det godt igen. Men, hvor en julehilsen fortæller om året, der gik, skal en nytårshilsen skue fremad – nytår står for optimisme, fremtid og nyt mod!

Jeg vil nu alligevel skue lidt tilbage, da 2013 blev en helt anden tilværelse end jeg nogen sinde havde drømt om, og som jeg igennem mine 43 år i forsvaret ikke havde været vant til. I starten af året flyttede jeg fra mit hjem igennem 27 år på Bülowsvej. Det var vemodigt, men mit nye hjem på Moltkesvej faldt i god jord og jeg er faldet godt til. Lidt mindre plads, men med en dejlig altan, i et meget stille og grønt kvarter. At få plads til 175 flyttekasser på 126 kvm krævede ufattelig lang tid og tålmodighed.  
Min pensionering fra forsvaret med udgangen af maj var lidt af en kulturforandring - selvom jeg jo vidste at det kom. Jeg var glad for at forlade forsvaret i den enorme brydningstid det er i i dag. Jeg var til gengæld ked af at forlade et af vore smukkeste slotte i Danmark og med så fin en historie som kongeslot og officersskole for hæren. Da jeg havde mange forskellige kulturelle gøremål i forbindelse med min kunstneriske interesser og arbejder og bestyrelsesarbejdet i Opera Frederiksberg m. fl. andre foreninger, fortsat rundvisninger på Frederiksberg Slot blev overgangen ikke så svær. I forsommeren valgte jeg tillige at min tilværelse ikke skulle fortsætte alene og supersopranen Liselotte flyttede ind og vi "rejser nu sammen i tid". Jeg mødte Liselotte for ca. 3 år siden under opførelse af operaer på slottet. En helt ny dimension er opstået i operaens- og den klassiske musiks verden.
I efteråret valgte jeg at trække  mig fra bestyrelsesarbejdet i Opera Frederiksberg. Det bekom mig ikke særlig godt, men interessesfære var ikke helt sammenfaldende i bestyrelsen, hvorfor jeg traf dette valg. Sammen med Liselotte rejser jeg nu rundt og arrangerer operaforestillinger, og det kræver ekstrem meget tid i planlægning, tilrettelæggelse, gennemførelse og kontrol. Men fantastisk sjovt og inspirerende. 
Året sluttede med en dejlig stor juleaften i familiens skød, hvor vi lagde hus til.

For 2014 vil der heller ikke være ro på. En opgave for Hjemmeværnskommandoen skal færdiggøres til overrækkelse i maj. Et par kurser mv og fortsat arbejde med nye kunstneriske opgaver. Et job som galleriassistent i et af vore store gallerier i København venter fra slutningen af februar. Fortsat arbejde og udvikling af flere igangsatte hjemmesider for venner og firmaer.
Adskillige koncerter er på tegnebrættet med Liselotte - nogle er i hus, men der skal laves programmer og materialer til dem.
Der er fortsat også en række rundvisninger på Frederiksberg Slot.
Den Kongelige Livgardes pensionerede officerskorps mange fine aktiviteter fylder også kalenderen ligesom skydningen på riffel i Garderforeningens Skyttelaug vil fylde meget i kalenderen for 2014. 
Jeg går derfor ind i 2014 med optimisme, glæde og gå på mod og vil ønske jer alle et rigtig godt og lykkebringende nytår. Må jeres 2014 blive lys og farverig.

De varmeste nytårshilsner

Axel Vermehren

    

13. DECEMBER 2013

EN MUSIKALSK LYSFEST PÅ CAFE BLOMSTEN DEN 13. DECEMBER 2013.

En super oplevelse denne fredag aften på Café Blomsten, med bl.a. arier fra operaer af Verdi og Mozart, glade julesange sunget af operasangerne Liselotte Dan Schumacker og Paul Frederiksen og pianisten Knud Rasmussen.

Mange havde fundet vej til caféen, der var dækket op med levende lys, en lun kakkelovn, varm gløgg og æbleskiver m.m.

Jo - rigtig dejlig aften.
 


5. NOVEMBER 2013

KONGEN AF DET BORGERLIGE SKYTTELAUG I DRAGØR 2013.

I oktober og november har jeg arbejdet på et våbenskjold til den nye konge for 2013 i Dragør Borgerlige Skyttelaug. Kongen er konsulent og automekaniker Erik Aasted Andersen. Motivet er Eriks gård i Søvang ved Dragør..

Våbenskjoldet er udført i olie og akryl på træ og måler 34 cm i diameter. Bogstaverne er udført med 23 3/4 karat antik bladguld.
Det er ophængt sammen med de tidligere års skyttekonger på Strandhotellet i Dragør. Se billederne her.

3. NOVEMBER 2013

Den 3. november 2013 gennemførte Den Kongelige Livgarde sin halvårlige årgangsparade på eksercerpladsen foran Rosenborg Slot. I den anledning var 65 og 50 års jubilarerne efterfølgende samlet på Frederiksberg Slot, hvor der var arrangeret frokost og kulturelle indslag. Herunder 2 operakoncerter med den internationale sopran Liselotte Dan Schumacker og pianisten Jacob Beck, der til daglig er repetitør ved Den Kongelige Opera. En super oplevelse. Jeg hari forbindelse med 65 års jubilarerne efter aftale med årgangsformanden Knud Bagger oprettet en hjemmeside for jubilarholdet. Du kan se den her.

3. OKTOBER 2014, KL. 18:30


EN AFTEN MED CALLAS PÅ DRAGØR FORT.

I samarbejde med Dragør Fort , sopranen Liselotte Dan Schumacker og pianisten Carol Conrad har jeg arrangeret en Italiensk aften med Callas på Dragør Fort.

Aftenens program byder på en række arier fra Maria Callas repertoire af komponisterne, Charles Gounod, Vincenzo Bellini, Guiseppe Verdi, Giacomo Puccini m. fl.

De dramatiske sopranarier hører til Liselottes foretrukne repertoire, og sammen med en af vores fineste pianister,  er der rigtig lagt op til en italiensk aften med dramatiske koloraturer og en kulinarisk oplevelser i den historiske ramme. 

Program:
Velkomstdrink
3 retters italiensk menu
2-3 sæt opera under middagen

Se og lyt til et lille uddrag Liselotte Dan Schumackers og Carol Conrads nyeste optræden på Dragør Fort her. (Fanebladet Dragør 4.10.2013).

29. JULI og 2. AUGUST 2013

SOMMEROPERA PÅ CAFÉ BLOMSTEN - LILLE STRANDSTRÆDE.

Det blev til to super oplevelser. Først den 29. juli og efterfølgende den 2. august, begge dage kl. 1900. Sopranen Liselotte Dan Schumacker og pianisten Knud Rasmussen begejstrede de 30 fremmødte publikummer på cafeen, men ca. 50 andre i Lille Strandstrædes fine gamle kvarter fik også en oplevelse af de store. Hver aften blev det til 3 sæt af ca. 20 minutters varighed, med operaarier af Mozart, Lehar, Puccini og Verdi og Faust. Vinduer blev smækket op og interesserede lyttede med, specielt når Liselotte vandrede ned igennem gaden syngende som var det i de parisiske gader. En rigtig god oplevelse, som vi gentager til næste år under operafestivalen.

Billedet til højre er fra den afsluttende arie, hvor Liselotte ender helt oppe i det dobbelthøje S. Det fik folk op af stolene til en smuk applaus.

Fredag den 4. oktober 2013, optræder Liselotte sammen med kgl. repetitør Carol Conrad på Dragør Fort, hvor der dækkes op til Italiensk aften med menu og 3 sæt, under titlen "En aften med Callas".
Mere information om dette arrangement tilgår senere.

15. JUNI 2013

TIL FERNISERING PÅ VESTERBRO

Jeg var sammen med Liselotte til fernisering i Galleri Projekt på Vesterbro. En noget morsom og speciel oplevelse, men fine kunstværker, der var udstillet.

31. MAJ 2013

FARVEL TIL FORSVARET

Så blev det min tur. Efter 42 år og 8 måneder i kaki, grøn, blå, rød og sort uniform har jeg forladt Den Kongelige Livgarde og forsvaret i den militære del. I skrivende stund er jeg glad for denne afslutning, da det nye forsvarsforlig for mig (det 13.) synes at ville bryde op med en fantastisk arbejdsplads og miste traditioner og kultur og nære bånd blandt dets ansatte. Det vil blive dyre investeringer. Mine to dannelsesrejser er tilendebragt bl. a. i 24 år som tjenestegørende ved Den Kongelige Livgarde, herunder med bl. a. ca. 900 blå og røde vagter for kongehuset og en række fantastiske berigelser under rejsen - tjenesteligt som kulturelt. Min anden dannelsesrejse ved Hærens Officersskole fra 1993 og også været en unik rejse. Officersskolen med fantastiske kadetter og elever og ikke mindst den historiske rejse i forbindelse med de istandsættende arbejde er udført og i gangsat. Det er den del jeg kommer til at savne, men jeg fortsætter arbejdet som rundviser og vil jævnligt snige mig forbi restaureringsarbejderne og istandsættelserne, som jeg fik lov til at være en aktiv del af i min periode på slottet. Særligt er jeg stolt og beæret over at have udført mindetavlerne for faldne linjeofficerer siden 1948, samt de 6 loftlamper der hænger i Mindehallen og hovedporten. 

Min fremragende kollega major Morten Kjelmann skrev følgende på skolens hjemmeside.
Læs her. 

Du kan også læse om den gave jeg modtog af Chefen for Hærens Officersskole, oberst Eigil Schjønning her.

Mit otium fortsættes med mange gøremål i foreningsregi, i kunstens verden og arrangør af diverse forskelligartede koncerter. Så jeg kommer ikke til at kede mig.

27.-29. MAJ 2013

PÅ FRESCO KURSUS I RAADVAD

I perioden 27. -29. maj deltog jeg på et FRESCO-kursus hos malermester Flemming Jensen. Flemming mestrer dette svære håndværk på ypperlig vis.
Hvad er freskomaling?

Freskomaling (fra italiensk :buon fresco eller a fresco) består i, at pigment blandet med vand lægges på et tyndt lag af våd, frisk kalkpuds, som hedder intonaco på italiensk. På grund af pudsens kemiske sammensætning er en binder ikke nødvendig; pigmentet opløst udelukkende i vand vil synke ind i intonacoen, som i sig selv bliver mediet, som holder pigmentet. Pigmentet absorberes nu af den våde puds. Pudsen tørrer i løbet af nogle timer og reagerer med luftens kultveilte : Det er denne kemiske reaktion som fikserer pigmentpartiklerne i pudsen. Det er den ægte freskoteknik. (I modsætning til Fresco-secco eller a secco, hvor pigmentet males på tør puds. Det er ikke lige så holdbart, fordi pigmenterne ikke bliver en del af væggen, som i buon fresco).

Freskoer er ikke flytbare. De er malet på vægge og hvælv og hænger sammen med den bygning, hvori og hvortil de blev skabt.

Flere producerer i dag transportable "freskoer" med både nye og gamle motiver.

Jeg valgte som motiv Maria Magdalene, som ses på billedet.

Se billeder fra kursus her.

Koncert på Frederiksberg Slot 14. April 2013

SVENSK/DANSK TENORTRÆF

I anledning af den svenske tenor Joachim Bäckströms modtagelse af Jussi Björling-Selskabets operapris i 2012, gennemføres en koncert i Riddersalen på Frederiksberg Slot søndag den 14. april 2013, kl. 1500. De to tenorer Joachim Bäckström og Hans Christian Hansen fører publikum igennem en rejse i operaen, under ledelse af pianisten og konferencieren Jacob Beck.

Der er billetter ved indgangen til kr. 100,00 pr. stk. I billetprisen er der inkluderet et glas vin.

Koncerten er støttet af.
Frederiksberg Kommune og Dansk Artist Forbund



Vel mødt.

Arrangør

Axel Vermehren og Hans Christian Hansen

25. JANUAR 2013 - En utrolig dag.

Oberst, kammerherre Lasse Harkjær forlod den 31. januar Den Kongelige Livgarde som chef og afløses af oberst Claus Lawaes. Ved Den Kongelige Livgardes afskedsreception den 25. januar 2013, overrakte Livgarden et våbenskjold, som Lasse Harkjær skal føre videre som sit eget våbenskjold.
Historien om våbenskjoldet går flere år tilbage, hvor Lasse, i mens han var tjenestegørende på Bornholm tegnede ideen til sit eget kommende våbenskjold.
Lasse´s nærmeste medarbejdere fik "fingrene" i denne skitse, og i april 2012 blev jeg forespurgt om jeg havde lyst til at lave dette. Selvfølgelig ville jeg det - velvidende at der ville gå ca. 300 timers arbejde til denne opgave.
Et fantastisk morsomt, inspirerende og lærerigt arbejde tog således sin begyndelse i maj 2012, og blev afsluttet i november 2012. 

I forhold til Lasse´s skitse er der udført et par enkelte ændringer. Våbenskjoldet er udført i gouache med indlagt 23 3/4 karat dobbelt bladguld. Inde under siden om design og projekter er en nærmere beskrivelse af selve udførelsens materialer og symbolikken og historien bag udførelse. 

Udfærdigelse af våbenskjold fra Dragør til

KONGEN AF DET BORGERLIGE SKYTTELAUG I DRAGØR 2012.

I oktober og november har jeg arbejdet på et våbenskjold til en af mine kolleger, der er blevet konge for 2012 i Borgerligt Skyttelaug i Dragør. Motivet er Strandstræde 32 i Dragør, og viser det hus, hvor Jens har boet i mange år.

Våbenskjoldet er udført i olie og akryl på træ og måler 34 cm i diameter. Bogstaverne er udført med 23 3/4 karat bladguld.
Det er ophængt sammen med de tidligere års Borgerlige konger på Strandhotellet i Dragør. Se billederne her.

En musikalsk rejse til Italien


Fredag den 30. november 2012, kl. 2000 byder jeg atter op til en lille romantisk operaforestilling i Metronomen på Frederiksberg.

Med titlen

SERATA MUSICALE

føres publikum igennem en fortryllende musikalsk rejse til Italien.
Sopranen Camilla Illeborg og pianisten Leif Greibe synger og spiller uddrag fra Rossini, Donizetti, Bellini, Tosti og Leoncavalio og Puccini.

Billetsalget er startet den 12. november 2012 og kan købes på Billetnet for kr. 125,00 incl. et glas vin.

Romantisk Julekoncert i Frederiksberg Slotskirke


Romantisk julekoncert i slotskirken på Frederiksberg Slot. 


Så er jeg atter på færde med en lille koncert. Torsdag den 13. december 2012, kl. 1700 og 1930 gennemfører
Opera Frederiksberg "Romantisk julekoncert" i Slotskirken på Frederiksberg Slot.

Det belyste slot, vil danne en smuk kulisse til en drink med julekager efter koncerten. Tenoren Niels Jørgen Riis, sopranen Liselotte Dan Schumacker og pianisten Jacob Beck udfører bl. a. brudstykker af julerepertoire og carols, G.F. Händel af Messias Rejoice,  F. Gruber Stille Nacht, F. Mendelsohn Hark ! The herold angels sing m.fl.

La Traviata udspiller sig også ved vintertide idet Violetta tager afsked med denne verden til tonerne fra Karnevallet....

Publikum medinddrages med to julesalmer under koncerten. Der kan købes billetter til koncerten via billetnet.dk til kr. 125,00
når der bliver åbnet for salget.
Billetsalget er i fuld gang. Du/I kan stadig nå det.
 


Oplev Tonny Landy, Tove Hyldgaard og Carol Conrad.


"Fra blokvogn til den Kgl. Opera og deromkring".

Onsdag den 7. november 2012, kl. 1930.

I
Metronomen på Frederiksberg arrangerer jeg med Foreningen Opera Frederiksberg en aften med Tonny Landy, Tove Hyldgaard og Carol Conrad - en aften under titlen "Fra blokvogn til Den Kgl. Opera og deromkring". Der er planlagt en oplevelse hvor Tonny Landy fortæller om 50 års karriere i en blandet landhandel, med historier og anekdoter fra sit eget liv og om kolleger han har mødt, arbejdet sammen med og støttet sig til.

Arrangementet gennemføres onsdag den 7. november 2012, kl. 19:30 i Metronomen på Godthåbsvej 33, 2000 Frederiksberg.

Billetter kan fås nu på
billetnet fra den 30. oktober 2012, altså lige nu.

Billetprisen er kr. 125,00, hvilket også inkluderer 1 glas vin.

TRYLLEFLØJTEN - for børn og barnlige sjæle

Som formand for foreningen Opera Frederiksberg arrangerer vi opsætningen af operaen Mozarts "Tryllefløjten - for børne og barnlige sjæle" i Rådhushallen på Frederiksberg Rådhus, lørdag den 27. oktober 2012. Alle billetter blev revet bort på ganske få timer, så interessen har været meget stor.

Pianisten Leif Greibe har taget Mozarts populære opera under behandling, og instrueret en utraditionel forestilling med operasangerne Susanne Elmark, Joakim Knop, Lukas Noerbel og Camilla Illeborg – og Johannesskolens kor, der er iført kostumer, produceret af børnene fra fritidsklubben “Huset” på Sankt Knuds Vej, under ledelse af scenografen Dorte Holbek.

Mozarts operaer kan være svære at følge med i, men i denne opsætning af Tryllefløjten, er der tænkt på alle. Joakim Knop vil guide publikum gennem handlingen, så både nybegynderen og den trænede operaelsker kan få fornøjelse af forestillingen.

Foreningen Opera Frederiksberg er arrangør og kan kontaktes for yderligere oplysninger og kontakt på info@operafrederiksberg.dk

Foreningen Opera Frederiksberg har til formål at udbrede kendskabet til opera, og derfor er vi stolte af at kunne præsentere denne nye produktion, som vi håber på, kommer til at turnere på landets skoler.

De optrædende:

Leif Greibe er pianist og uddannet på det Kgl. Danske Musikkonservatorium og flere europæiskeoperakompagnier
. Leif spillede også til Opera Frederiksberg første forestilling på Frederiksberg Slot i foråret, hvor han akkompagnerede Guido Paevatalu, Nina Pavlovski, Niels Jørgen Riis og Andrea Pelegrini.

Susanne Elmark , sopran er uddannet på det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hun har sunget på bl.a. Deutsche Oper i Berlin og Covent Garden i London, og i denne sæson kan hun også opleves i “Don Juan” på Den Jyske Opera.

Joakim Knop , operasanger og skuespiller er uddannet ved det Kgl. Danske Musikkonservatorium, vil være kendt af det unge publikum fra film som “Anja og Victor” og “Far til fire”. Joakim har bl.a. sunget Wilhelm i Betty Nansen Teatrets udgave af Tom Waits’ “The Black Rider”, Den Jyske Opera, “Don Juan” på Den Fynske Opera, “Barberen fra Sevilla” på Århus Sommeropera.

Lukas Christian Noerbel, tenor autodidakt operasanger, har studeret hos tenoren Niels Jørgen Riis fra Det Kongelige Teater. Lukas har bl.a. medvirket i Wagners “Parsifal” på Det Kongelige Teater, og sunget hovedrollen som Alfredo i Operakompagniets opsætning af “La Traviata”.

Camilla Illeborg, sopran er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og i Italien hos Mirella Freni, Mirella Parutto, Lindsay Kemp og Sherman Lowe bl.a . på Cittá Lirica Opera Studio ved operaen i Livorno. Camilla Illeborg debuterede som Zerlina i Mozarts “Don Giovanni” og har medvirket i bl.a. “A Midsummer Night’s Dream” og senest “Tannhäuser” på operaen i Trieste.

scenograf fra Danmarks designskole og Hochschule der Künste i Berlin

.

Dorte Holbek har skabt scenografi og kostumer til opera, dans, skuespil og performance - bl.a. Carl Nielsens “Maskarade” på Jyske opera, Haendels opera “Xerxes” på det Kongelige Teater, Ibsens “Hedda Gabler” på Teater Får 302, og experimenterende forestillinger på små og store scener. Pt. arbejder hun på en stor opsætning for Republique.

Dorte Holbek,

Lokalavisen skriver 26.7.2012.

Den 21. juli 2012 havde jeg besøg af Lokalavisen på Frederiksberg idet de ønskede at lave en artikel om den gamle tunnel (Poternen) som sammenkæder slottet med lakajgården på Frederiksberg Slot. Læs artiklen her.

Lokalavisen skriver 27.6.2012

Portræt. Axel Vermehren er en alsidig herre med mange interesser og mange uddannelser, til daglig er han kaptajn på Frederiksberg Slot.

De fleste med et berømt kunstnerefternavn som Vermehren, ville nok ryste lidt på hænderne, når de stod ved lærredet, men ikke Axel Vermehren. Han maler med glæde i hjemmet på Bülowsvej.
Axel har dog også et andet erhverv, til daglig er han kaptajn og leder af Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot. Han tager sig af den administrative del og undervisningen, men sørger også for at de mange arrangementer på slottet forløber efter planen. Der har netop været afholdt to operakoncerter og næste gang Ridehuset åbnes er under Copenhagen Jazz Festival, hvor den polske pianist Leszek Mozdzer spiller.
Den militære karriere startede i Den Kongelige Livgarde, men Axel er også uddannet kok, tjener samt teknisk tegner. En knæskade på en fodboldbane er årsagen til at han aldrig er blevet udsendt, men med den historiske interesse, han har, er han havnet det helt rette sted: Frederiksberg Slot.
Han er meget alsidig, og har også lavet de to mindetavler over faldne danske soldater, der hænger i forhallen på Frederiksberg Slot, og i øjeblikket arbejder han på et våbenskjold ...

Slægtsnavnet Vermehren
- Jeg elsker at lave mad, der er ikke noget som en stegt hornfisk eller en kold kartoffel-porresuppe tilsmagt med cognac, men jeg har kun brugt min kokkeuddannelse privat og tjener blev jeg kun for at lære at servere ordentligt. Jeg er nysgerrig af sind, og hvis jeg ikke får prøvet tingene ordentligt, ved jeg ikke, hvad det handler om, forklarer Axel, der også har fået undervisning i malerkunsten, for detaljerne skal være i orden, når kaptajnen udskifter uniformen og tager malergrejet frem.
Han har tegnet siden han var lille, og det berømte slægtsnavn Vermehren kommer fra morens side.
Men der var også kunstnere på farens side. Den første malerkasse - og senere undervisning - fik han af sin fars fætter, kunstmaleren Mogens Zieler.
Og jo, han er i familie med den berømte hollandske maler Johannes Vermeer, nok bedst kendt for motivet: Pige med perleørering.
- Jeg har tegnet siden jeg kunne holde på en blyant.
- Jeg slapper af, når jeg maler, og kan være helt væk, når jeg står foran lærredet. Jeg lever mig ind i en anden verden og finder en ro, når jeg maler.
- Det er en hobby, men det er seriøst, forklarer Axel, der primært maler med olie, men når han er på ferie, har han altid akvarel, blyant og papir med.
Ud over lys, skygge og perspektiver, er det arkitektur, og gerne historiske bygninger samt portrætter, der optager ham.
- Jeg er fascineret af buerne på Frederiksberg Slot, Christiansborg og mange af byens baggårde, forklarer Axel, der netop er fyldt 60 år.

Opera og obo
En anden stor hobby er opera. Han er formand for Opera Frederiksberg og har også åbnet dørene på slottet for ØresundsOperan.
Han har altid lyttet til klassisk musik, særligt hvor fagot og obo indgår, men interessen for opera startede, da den italienske tenor Luciano Pavarotti sang i Rosenborg Have i 1992.
- Opera har det hele, sang, skuespil og musik. Måden at fortælle historier på i en opera er noget særligt. Den tunge Wagner-afdeling har jeg sprunget over, fortæller Axel og nævner et par af favoritterne: “Don Carlos”, “Don Juan” og “Traviata”.
En anden hobby er skydning med riffel. Desuden sidder han i en lang række bestyrelser, og så er han ved at etablere et museum på Frederiksberg Slot, der skal fortælle slottets historie. Planen er, at første etape åbner i efteråret 2013.
- Det er meget spændende, for selv om der er skrevet meget om slottet, dukker der stadig nye facetter op, siger Axel.
Og hvordan han kan nå så meget på døgnets 24 timer, er svaret enkelt:
- Jeg har 48 timer i døgnet!

Skrevet af: Af Nanna Boye | Fotograf: Foto: Dan Møller

Atter opera på Frederiksberg Slot


Operakoncert 22. april 2012, kl. 1500

Kunstnerhold:

Guido Paevatalu, Baraton
Nina Pavlovski, Sopran
Niels Jørgen Riis, Tenor
Andrea Pelegrini, Mezzosopran
Carol Conrad, Pianist

Opera Frederiksberg er en nystiftet forening, der ønsker at fremme Operalivet på Fredriksberg. Vi lægger ud med en storstilet operakoncert, " I LYST OG DØD " en titel der dækker over en forestilling stykket sammen af operaernes mere spektakulære kærligheds- og dødscener.Koncerten foregår af hensyn til det danske vejrlig - April er notorisk upålidelig - inden døre i Frederiksberg Slots smukke, nyrestaurerede Ridehal, en sal med plads til ca. 250 publikummer. Operaforeningens kunstneriske leder, Guido Paevatalu har sørget for, at publikum kommer til at høre nogle fantastiske sangere og han står - da han også selv er til rådighed som udøvende i denne koncert - som garant for en eftermiddag over det sædvanlige, fyldt med de smukkeste og mest dramatiske operascener af bl.a. Puccini, Verdi og Mozart.

Billetter til koncerten 22. april kl. 15 koster 295 kr. For den pris bliver man samtidig medlem af Opera Frederiksberg, og vil løbende blive tilbudt lukkede forestillinger bl.a. med foredrag af de kunstnere, der er tilknyttet foreningen. Man kan købe billetter fra torsdag kl. 10 på Billetnet. Evt. overskydende billetter sælges i døren.

Læs mere

Link til facebook

HELMAND - skildring af en international mission af kunstmaleren Mathilde Fenger

HELMAND - en internationel mission malet af

Mathilde Fenger


I 2010 fik kunstmaleren Mathilde Fenger tilladelse af Forsvarsministeriet og Hærens Operative Kommando til at rejse til Afghanistan for at skildre livet i Danmarks internationale militære engagement.

Det blev til ca. 2500 fotos, skitserog utroligt mange indtryk, som nu er blevet til 20 store naturalistiske bataljemalerier i olie.

Som udstillingsleder på Hærens Officersskole har jeg i samarbejde med Mathilde Fenger fået den ære og glæde at indlede en stor udstillingsrejse, der bl.a. går til 6 af hærens tjenestesteder i løbet af det næste års tid. Samtidig har Hjemmeværnet ønsket at deltage i udstillingen.

Jeg glæder mig sammen med Hærens Officersskole til at vise denne prætige maleriudstilling, der bliver vist i en harmoni mellem kulturværdier i rammen af slottet og en sandfærdig skildring af livet i Helmand opsat i primitive og rå stafelier.

Udstillingen blev en stor succes. Ca. 1.500 besøgende blev det opgjort ved afslutningen. Udstillingen er nu på vandring i landet. Den afslutter på Frederiksborg Slot, med en særudstilling. Nærmere vil tilgå om tidspunkter.

OPERA ON LOCATION - ASKEPOT - 2011

Askepot on location - en bearbejdelse af "La Cenerentola"  af Gioachino Antonio Rossinis

Libretto: Jacopo Ferretti. Dansk tekst: Holger Boland

Rossinis eventyrlige Askepot er som skabt til at blive sunget på et slot – og det er netop, hvad ØresundsOperan gør i denne opsætning, der er skræddersyet til Frederiksberg Slot, hvor handlingen fører dig med rundt i de historiske sale og gemakker.


Forestil dig, at du ankommer til slotsgården og bliver mødt af den fattige svenske Baron Magnifico og hans tre døtre Askepot, Tisbe og Clorinda. De driver en lille udskænkning i gårdens ene hjørne for at få penge til dagen og vejen. Pludselig synger en mystisk mand om en prins, der er på vej for at finde sin udkårne – dramaet er i gang, og døtrene får travlt med at gøre sig fine, da de øjner en chance for at blive giftet ind i det danske kongehus. Musikken og handlingen fører os rundt i slottet, hvor vi møder den virkelige prins og måske endda får chancen for en svingom, når brylluppet står i den store smukke Dansesal.


Musikken har alt, hvad vi forbinder med Rossini – stor livsglæde og uimodståelig humor omsat i usædvanlig iørefaldende toner. Den svenske mezzosopran Josefine Anderson synger Askepot fortryllende og charmerende omkranset af en række af de ypperligste operasangere fra Danmarks og Sveriges elite. Lars Knutzon instruerer og kostumier Piyannah Ørnbak har udført en række fantastiske historiske kostumer og udført en  kuliseopbygning så det bliver en prangende flot forestilling, som vi helt naturligt kommer til at leve med i og aldrig glemmer.
 

Iscenesættelse: Lars Knutzon
Kostumer: Piyannah Ørnbak
Musikalsk ledelse: Madeleine Sjöstrand

Operaen gennemføres i samarbejde og med støtte fra Copenhagen Opera Festival.

Frederiksberg Slot

6 forestillinger
26. juli kl. 20 / 27. juli kl. 20 / 28. juli kl. 20 / 29. juli kl. 17 og kl. 20 / 30. juli kl. 17
360 kr. (inkl. gebyr)


Læs mere:
http://www.oresundsoperaen.dk/

http://www.billetexpressen.dk/search.php?s_name=slotskoncert&s_city=&s_fromdate=&s_venue=

Festivalen afsluttes den 31. juli med en opførelse i slotsgården, hvor det forventes at ca. 2.000 publikummer vil være til stede.

Kammertoner 2011 - min anmeldelse

I samarbejde med direktør og kulturentreprenøren Dorthe Foged og Frederiksberg Slot arrangerede jeg pinsefestival på slottet. Den første koncert gennemføres fredag den 10. juni kl. 1930 og den sidste sluttede mandag den 13. juni kl 2200.

Festivalen bød på 10 koncerter, alle med et meget varieret program. Nordiske toner af bl.a. Carl Nielsen, Grieg, Stenhammar, Sibelius, Per Nørgaard og Bent Sørensen, men også musik af bl.a. Mozart, Beethoven, Brahms og Chopin udført af:
Katrine Gislinge,
Chris Minh Doky,
Andreas Brandelid og
Jacob Lorentzen,
Olli Leppäniemi, klarinet
Holmens Vokalensemble
Jesper Juul, basun/trombone
Trio con Brio Copenhagen,
Stenhammer Ouartet
Jens-Christian Wandt
Per Nørgaard

Når publikum trådte ind  i slottets mindehal, blev man mødt af Hans Pauli Olsens to 2½ meter høje hvide kvindefigurer kaldet "Freja". Den ene kunne med sindsro dække beskrivelsen af festivalens arrangører den står på hovedet, og vi stod på hovedet for musikere, publikum og Danmarks Radio. 😀😀😀😀😀😀

Fra Riddersalen, Rosen og Slotskirken klingede de ypperligste toner og værker ud i salene og kirkerummet i de fire dage festivalen varede. Også i slotsgården kunne man fornemme den fine stemning og klang.

Katrine Gislinge indledte festivalen med Chopin´s Nocturne i b-mol op. 9,1., der blev udført med den fineste klang og akustik fra det store flygel midt i salen. Katrines indlevelse og nærmest drømmeagtige fine og nænsomme spil blev udført med sublim elegance og videreført over alle de musikstykker hun spillede - fra Chopin til Per Nørgaard og over stykker af  Schumann og Mozart. 🙂🙂🙂🙂🙂🙂

Som en særlig cross-over koncert havde bassisten Chris Minh Doky sat en række af sine musikalske venner – både fra det klassiske og det rytmiske miljø – stævne i Rosen lørdag aften. Chris spillede for en tæt pakket sal. Det blev en fantastik smuk og meget levende koncert, hvor han fortalte sin egen historie i ord og musik. En særlig oplevelse var det også at møde Chris far, som hyggede sig til sønnens toner og efterfølgende i de smukke gamle lokaler på slottet. 🙂 🙂 🙂 🙂

Også cellisten Andreas Brantelid var ekspressiv i sine udtryk gennem alle de musikstykker han spillede med  i under festivalen. Med sine lukkede øjne - lænende sig bagover med sin cello til ca. 15 millioner kroner i favnen, tryllebandt han publikum med sit sublime spil og teknik. Uden en node foran sig, førte han bl. a. publikum igennem J. Brahms cellosonate, i F-dur op.99, mens Jens Elvekjær foldede det farverige klaverakkompagnement ud under celloens bløde, mørke klange. Han var i særklasse en nydelse og en oplevelse under hele festivalen, hvor han bl. a. berigede mig m. fl. om sin start som 3 årig og sin udvikling til idag.🙂🙂🙂🙂🙂🙂

Den finske klarinettist, Olli Leppäniemi, der til daglig blæser de ekvilibristiske soloer fra sin stol i DRSymfoniOrkestret, befandt sig særdeles godt i det gamle slots riddersal. Hans uropførelse af Aki Yli-Salomäki "Værk for soloklarinet" var en stor oplevelse. I hans bevægende dansant både arme og instrument, mens han lod de gennemmusikalske fraser flyde ud i den tætpakkede sal. Med kroppen som et organisk, velsmurt maskineri producerede han ren, rå vellyd, tilsat naturlig luftstøj fra instrument og åndedræt.🤩🤩🤩🤩🤩🤩

Som et særligt indslag fortalte Per Nørgaard om sin komposition af Grooving, som Katrine Gislinge netop havde spillet for os. Omend jeg ikke lige er til Per Nørgaard kompositioner og musik, så gav denne nutidens berømte komponist en fantastisk fortælling om stykkets tilblivelse og opbygning. Det gav stof til eftertanke, og med det i mente fik publikum og især jeg en ny måde at lytte til musikken på.🙂🙂🙂🙂🙂🙂
 
Synd at vore anmeldere i den skrivene presse ikke finder tiden til at besøge en så velbesat kammerfestival i disse smukke lokaler. Den ene journalist vi mødte var så presset i tid så den efterfølgende anmeldelse affødte en opfattelse af at vedkommende netop kom forbi og efterfølgende knap nok havde tid til at skrive anmeldelsen. 🙂

Derimod var oplevelsen med de to direkte udsendelser med DR P2, en rigtig god og meget positiv oplevelse. Den fine programvært Peter Filtenborg og hans hold førte lytterne igennem en musikalsk oplevelse krydret med min assistent Helle Skyggebjergs og min historiefortælling som en vandretur igenem slottet. Det var professionelt og fint gennemført af P2. 
🙂🙂🙂🙂🙂🙂

http://www.kammertoner.dk/

HELMAND - en internationel mission malet af

Mathilde Fenger


I 2010 fik kunstmaleren Mathilde Fenger tilladelse af Forsvarsministeriet og Hærens Operative Kommando til at rejse til Afghanistan for at skildre livet i Danmarks internationale militære engagement.

Det blev til ca. 2500 fotos,  skitser og utroligt mange indtryk, som nu er blevet til 20 store naturalistiske bataljemalerier i olie.

Som udstillingsleder på Hærens Officersskole har jeg i samarbejde med Mathilde Fenger fået den ære og glæde at indlede en stor udstillingsrejse, der bl.a. gik til 6 af hærens tjenestesteder efterfølgende.
Samtidig har Hjemmeværnet ønsket at deltage i udstillingen.

Jeg har glædet mig sammen med Hærens Officersskole for at vise disse prægtige billeder, der blev vist i en harmoni mellem kulturværdier i rammen af slottet og en sandfærdig skildring af livet i Helmand opsat i primitive og rå stafelier. Udstillingen har vandret det ganske land rundt, bl.a. Politikens Hus har udstillet de mange fine skitser og malerierne. Mathilde havde den 30 august 2013, fernisering og afsløring af hendes sidste store værk på Frederiksborg Slot. 

15. APRIL 2010

Den 15. april 2010 blev en ganske særlig og smuk dag i mit kunstneriske liv. I forhallen på Frederiksberg Slot afdækkedes to mindetavler som jeg i de sidste 6 måneder har haft den store ære at udføre sammen med stenhugger Rudi Larsen og Gørtler Per Satterup. Mindetavlerne beskriver linjeofficerer, der er faldet i kamp siden 1948, og et verdenskort, der markerer det sted, hvor de er faldet. I  MIN DAGBOG  her på hjemmesiden fortæller jeg historien.

Samtidig med afdækningen af disse to mindetavler blev der tændt officielt lys de tre klassiske loftlamper som jeg har designet og efterfølgende udført af Gørtler Per Satterup.
Processen er beskrevet inde på hjemmesiderne, hvor der også er billeder af udarbejdelsen af modellen. 

Leni Jacobsen 04.10.2014 11:16

Tak for en uforglemmelig aften for mine kolleger og jeg ved arrangementet En aften med Maria Callas på Dragør Fort. I gjorde et stort indtryk på os. VH Leni J

Leni Jacobsen 01.05.2014 08:19

Jeg er ny på siden, og jeg vil gerne 20 købe billetter til En aften med Maria Callas - hvordan gør jeg det?
VH
Leni Jacobsen

Axel Vermehren 02.05.2014 10:57

Kære Leni
Tak for mail om køb af 20 billetter til "En aften med Callas" den 4. OKT 2014. Vil du skrive til mig på axel.v@mail.tele.dk, det er nemmere.
Mvh
Axel

Georg Faber 02.04.2013 18:13

Kære Axel!
En sent men meget ment tak for din indsats i familieopklaringen.
Vi håber at dit nærotium bliver festligt
VH
Lisbet & Georg

Sten Birger hansen 26.06.2011 17:34

Kære Axel.
Jeg er rigtig stolt af dig,hvad du dog overkommer.
Jeg er oprigtig glad på dine vegne.
Mange kærlige hilsener
Sten

steen 24.06.2011 22:17

Mesterligt. Du er en sand gevinst for vort elskede slot og skole