ART AND GALLERY

Standardside

25. NOVEMBER 2015

Billede fra slotskredsmødet den 25. november 2015 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Foto: PR.

SLOTSKREDSSMØDE OM FREDERIKSBERGS KULTUR- OG FRITIDSLIV.

For 13. gang deltog jeg i Frederiksberg Kommunes Slotskredsmøde.

Over 100 engagerede og debatlystne aktører mødtes onsdag eftermiddag og aften på musikkonservatoriet for at drøfte kultur- og fritidslivets betydning for den lokale identitet, byen som destination og attraktivt sted at bo.

Borgmester Jørgen Glenthøj var vært for mødet, og han var glad for det store engagement, som debatten viste:

”Det  var en meget spændende debat om byens kultur og fritidsliv, og jeg er glad for de mange gode input og det store engagement i byens udvikling. Slotskredsmøderne har endnu en gang vist deres store værdi – de er født ud af ønsket om at udvikle byen i fællesskab, og Slotskredsen er med til at kvalificere den retning, Frederiksberg skal tage.”

Slotskredsmøderne er et syv år gammelt netværk, hvor en lang række af byens aktører mødes til inspiration og debat om byens udvikling. Netværket er opkaldt efter det allerførste møde, der fandt sted på Frederiksberg Slot i 2008. 

28. OKTOBER 2015

De mange fine kranse ved Tordenskiolds sarkofag. I midten ses H.K.K. Kronprinsens krans. Foto: Axel Vermehren

MARKERING AF PEDER TORDENSKIOLDS 325 ÅRS JUBILÆUM 28. OKTOBER 2015.

Siden 1972 har Selskabet Danske Tordenskiold-Venner markeret dagen på festlig måde. I år helt specielt. Den 28. oktober ville Peder Tordenskiold have været fyldt 325 år. En meget smuk og højtidelig festgudstjeneste blev gennemført i Holmens Kirke, hvor der afslutningsvis var kranselægning ved Tordenskiolds sarkofag (billedet til højre). Til festgudstjeneste havde Jacob Lorentzen og Ditte Steensballe skrevet en Tordenskioldskantate, som blev uropført under festgudstjenesten.

Efterfølgende blev det inviterede selskab sejlet eller kørt i bus til Søofficersskolen på Holmen, hvor de ca. 200 gæster overværede taler, musik og ikke mindst overrækkelsen af Tordenskiold-Prisen 2015. Hans Kongelige Højhed Kronprinsen overrakte prisen, der i år blev tildelt Frømandskorpset.

Liselotte og jeg deltog som broder Sørens gæster. En dejlig efterårsdag i dejligt og smukt vejr.

Link til Selskabet DANSKE TORDENSKIOLDS-VENNER

30. JULI 2015

Billede foran Cafe Blomsten. Stående fra højre det norske ægtepar - Andreas og Margit Hygen - der fik hammerslag på plakaten - Liselotte, Knud Rasmussen og undertegnede. Foto: Søren Konradsen.

KONCERT PÅ BLOMSTEN.

"Blomsten" i Lille Strandstræde nr. 5 lagde for 3. år i træk sin hyggelige cafe til denne sommers operaaften med titlen

"OPERAHALLØJ CON AMORE".

Det blev en fantastisk dejlig aften og en oplevelse for de ca. 50 fremmødte publikummer. Et super program Liselotte og Knud Rasmussen havde sammensat i to afdelinger. Blandt publikummerne fandtes bl. a. den store danske kunstner Jens Birkemose (Erik Satie elsker), samt et norsk selskab, der var blevet i København for at høre koncerten. 

Kunstnerne, sopranen Liselotte Dan Schumacker og pianisten Knud Rasmussen, førte publikum igennem en række arier fra operaens og operettens verden, i et sandt halløj, hvor publikum blev inddraget i Drikkesangen fra "La Traviata". 

Efter koncerten blev originalplakaten auktioneret bort. Den endte i Norge.       

3. JUNI 2015

Revyholdet består af fra venstre Kasper D. Gattrup, Christine Gaski, Anne Karin Broberg og Max Hansen.

OVERVÆRER PREMIEREN PÅ REVYPERILER PÅ RESTAURANT HARMONIEN I RØDVIG.

Max Hansen står igen i spidsen for en revy præget af god gammel dansk nostalgi, og ved premieren på Revyperler 2015 i Rødvig kunne man se og høre en fyldt teatersal synge med på det klassiske revy-repertoire.

Lige fra ”Fandens Oldemor” og ”Gyngerne og Karrusellen” til ”Kys Hinanden” og et klassisk Osvald Helmuth-potpourri.

Max Hansen udtrykte efter premieren bl. a. "Det bliver skønt at skulle lave resten af sommeren. Vi kan mærke, at publikum elsker nostalgien, og at de bliver glade, når de hører de gamle sange. Folk synger jo med, sagde Max Hansen efter forestillingen, hvor han og holdet – som han har håndplukket – fejrede den veloverståede premiere.

Foruden Max Hansen står Anne Karin Broberg, Christine Gaski og Kasper D. Gattrup for underholdningen på scenen, mens revyen nu har fået en ny direktør.

En super festlig og morsom oplevelse med en dejlig middag og et flot nachspiel, hvor Liselotte sang nogle operaarier for selskabet.

10. MARTS

Liselotte sang for og med borgmester Jørgen Glenthøj ved dennes reception på Frederiksberg Rådhus. Foto: Axel Vermehren

10. MARTS 2015.

DELTAGER I FREDERIKSBERG BORGMESTER JØRGEN GLENTHØJS RECEPTION.

Borgmester Jørgen Glenthøj fyldte rundt den 11. marts 2015. I den anledning var byens borgere, virksomheder, klubber,  foreninger og mange andre inviteret til reception på Frederiksberg Rådhus den 10. marts. Det blev en ganske fantastisk og hyggelig eftermiddag og aften.

Lokalavisen Frederiksberg skrev.

Tilløbsstykke. 

Borgmester Jørgen Glenthøjs 60 års dag blev tirsdag fejret med manér. Flere hundrede gratulanter fra nær og fjern mødte op på rådhuset, og der blev holdt mange hyldesttaler. Kommunaldirektør Torben Kjærgaard beskrev samarbejdet således: “Man skal lægge to og to sammen, tolke et skævt sideblik og en krusning i mundvigen på den helt rigtige måde. Du står for ordentlighed og fairness.” 1. viceborgmester Morten Jung roste jubilaren for “politisk rummelighed”. Lars Barfoed bidrog også med rosende ord om frederiksberg-konservatismen.

Og så var der alle de øvrige gratulanter fra højt og lavt, nær og fjern. Blandt dem operasangerinden Liselotte Dan Schumacker, der sang Happy Birthday fulgt op af Vilja-sangen for borgmesteren.  -engel

Liselotte Dan Schumacker sang for og sammen med Borgmester Jørgen Glenthøj. Jeg selv står lige midt i mellem dem og tager et billede. Foto: Dan Møller, Lokalavisen Frederiksberg.

Chefen for Hjemmeværnet orienterer Kronprinsessen om et af Mathilde Fengers motiver. Foto: Axel Vermehren

10. MARTS 2015.

FERNISERING PÅ KØBENHAVNS RÅDHUS.

Er af Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, inviteret til åbning og fernisering af kunstmaleren Mathilde Fengers 14 billeder af hjemmeværnets dagligliv i Københavns Rådhushal. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary deltog i åbningen. God hvidvin og fede rådhuspandekager.

29. JANUAR 2015.

SÆRRUNDVISNING OG OPERASOIRÈE PÅ FREDERIKSBERG SLOT.

En kulturaktivitet på Frederiksberg har taget sin begyndelse. De første skridt blev indledt i efteråret 2014, med et arrangement, hvor historie, kunst og musik kædes sammen til en helhedsoplevelse. En type arrangement, der falder meget nøje ind i og sammen med Frederiksberg Kommunes formålsparagraffer for kulturhistoriske aktiviteter i kommunen.

Til denne kølige januaraften, var der udsolgt, med bl. a. et hold fra LOF Køge. En dejlig aften på ca. 3 ½ time.

Jeg har i 2015 arrangeret 9 yderligere arrangementer, der bl. a. støttets af Frederiksberg Kommune.

Læs  mere om arrangementerne her.

22. JANUAR 2015.

NYTÅRSKONCERT I RIDDERSALEN PÅ FREDERIKSBERG SLOT

I samarbejde med Frederiksberg Slot/Hærens Officersskole og Opera Frederiksberg gennemførte jeg en nytårskoncert. Sopranen Liselotte Dan Schumacker, tenoren Thomas Peter Koppel og pianisten Carol Conrad, gennemførte for en fyldt Riddersal et festfyrværkeri af highlight´s fra operettens og operaens verden. En super aften.

Se et klip fra Paul Theissens optagelse her.

Liselotte og Thomas i fuld udfoldelse.

3. OKTOBER 2014.

I ANLEDNING AF DRAGØR FORTS 100 ÅRS JUBILÆUM BLEV DER DÆKKET OP TIL EN AFTEN MED CALLAS OG EN 3 RETTERS ITALIENSK MENU.  

I samarbejde med Dragør Fort, den internationale operasanger Liselotte Dan Schumacker og pianisten Knud Rasmussen arrangerede vi en særlig oplevelse på Dragør Fort fredag den 3. oktober 2014. Det blev en forrygende aften med en musikalsk nydelse og supper lækker menu. 

Se et videoklip fra koncerten her.

Sopranen Liselotte Dan Schumacker og pianisten Knud Rasmussen. Foto: Axel Vermehren.

Sopranen Liselotte Dan Schumacker, tenoren Thomas Peter Koppel og pianisten under koncerten fredag den 9. maj 2014, i anledning af åbningen af Frederiksberg Dage.

Open air koncert på Frederiksberg

09-05-2014

Åbning af Frederiksberg Dage 9.-11. maj 2014

Åbningen af Frederiksberg Dage blev gennemført af borgmester Jørgen Glenthøj og 1. viceborgmester Morten Jung. Herefter gik Liselotte Dan Schumacker, tenoren Thomas Peter Koppel og pianisten Carol Conrad på scenen, hvor de gav en fantastisk koncert på ca. ½ time. Dejlige opera- og operettetoner blev sendt ud i det Frederiksbergske og gjorde åbningen meget smuk.

Lyt til Mozart ´s "Rosenarien" fra Figaros bryllup her http://www.fairytalemusic.dk/208161674

En italiensk aften på Dragør Fort

04-10-2013

En fantastisk hyggelig aften.

En fantastisk hyggelig aften med opera og en 3 retters fantastisk god italiensk middag. Sopranen Liselotte Dan Schumacker og pianisten Carol Conrad leverede 2 fremragende sæt af repertoire som Maria Callas sang i fordums tider.

Artiklen fra Dragør Nyt den 9. oktober 2013.

25-08-2013

14-04-2013

OPERA HIGH LIGHTS

På den grønne kile ved CBS på Frederiksberg, gennemførte vi i Opera Frederiksberg en udendørs koncert. Atter havde vi engageret pianisten Leif Greibe til at sammensætte programmet. Det blev på denne meget solrige søndag eftermiddag en fantastisk oplevelse, sopranerne Camilla Illeborg og Andrea Pellegrini, samt tenorerne Niels-Jørgen Riis og Gert Henning Jensen bar de ca. 2.500 publikummer igennem denne fine vifte af opera.

Jussi Björling koncert på Frederiksberg Slot

I anledning af den svenske tenor Joachim Bäckströms modtagelse af Jussi Björling-Selskabets operapris i 2012, gennemføres en koncert i Riddersalen på Frederiksberg Slot søndag den 14. april 2013, kl. 1500. De to tenorer Joachim Bäckström og Hans Christian Hansen fører publikum igennem en rejse i operaen, under ledelse af pianisten og konferencieren Jacob Beck.
Koncerten var støttet af Koncerten er støttet af
- Frederiksberg Kommune og
- Dansk Artist Forbund.

27-10-2012

Alle sejl var sat til , da Opera Frederiksberg denne lørdag eftermiddag, havde sat pianisten Leif Greibe til at sammensætte operaen "Tryllefløjten - i børnehøjde. ca. 850 børn, unge og voksne mødte frem til koncerten i Frederiksberg Rådhushal. De optrædende var Johannesskolen pigekor, Joakim Knop, Pianist er Leif Greibe og sopranerne Camilla Illeborg og Susanne Elmark, samt tenoren Lukas Noerbel.
Se lidt af video´en her, hvor jeg bl. a. indleder forestillingen som formand for foreningen.

Nyeste kommentarer

24.10 | 09:01

Hej! Jeg har en lille bog med titlen "Tegn cirkler i sandet" af Paul Vermehre...

16.09 | 08:54

Kære hr. Axel Vermehren, jeg købte et billede af din far Martin Vermehre...

01.08 | 09:36

Vi har købt et sommerhus på Bornholm, hvor er maleri af klitter og vand fu...

28.05 | 16:59

Noget som mig