En historie i lyd og billeder.

Den ene af søjlerne til hovedindgangen til Livgardens Kaserne i Gothersgade i København. Opsat og indviet i 1988.

Det færdige projekt på søjlerne ved indgangen til Livgardens Kaserne i Gothersgade i København.

Her er det færdige produkt fotograferet en aften.

I 1988 designede jeg udseendet på indgangen til Livgardens Kaserne i Gothersgade. Udformningen af Den Kongelige Livgardes afdelingsmærke, var en del af opgaven. Den er udformet i stukgips.

Detaljer fra modellen.

Frederik III monogram i afdelingsmærket.

Loftlampe til Frederiksberg Slot. Den første udgave. Design Axel Vermehren 2009. Lamperne skal ophænges i løbet af 2010 i hovedporten og i forhallen på Frederiksberg Slot.

Den færdige og ophængte lampe.

Lampens og lysets spil i den smukke mindehal på Frederiksberg Slot.

´Her er det færdige produkt ophængt på Frderiksberg Slot.

3 lamper er tillige designet til hovedporten på Frederiksberg Slot.

Modellerne af Mindetavlerne udarbejdes.

De færdige mindetavler monteres i Mindehallen.

Her er jeg i gang med lidt billedskærearbejde. Restaurering af FR IX krone. April 2011

Min hjemmeside designet i 2001.

Layout og design af Frederiksberg Slots hjemmeside. www.frederiksbergslot-frbslot.dk

Layout og design af hjemmeside for www.fairytalemusic.dk.

Den 3. november 2013, fejrede årgang 1949-II - Livgarden 65 års jubilæum. Det foregik bl. a. på Frederiksberg Slot efter en veloverstået parade på Livgardens Kaserne. Her er den nye hjemmeside for årgangen.

Jens Kåre Klausen skyttekonge i 2012.

Udarbejdelsen af Dragør Borgerlige Skyttelaugs plakette til skyttekongen af 2012 -Jens Kåre Klausen. Udført i olie på træ.

Erik Aasted Andersen med sin plakette taget foran Dragør Borgerlige Skyttelaugs Æresoldermænd.

Udarbejdelsen af Dragør Borgerlige Skyttelaugs plakette til kongen af 2013 -Erik Aasted Andersen. Udført i olie og 23 3/4 k. guld på træ.

Guldet påføres og poleres.

Torben Bødtker, fuglekonge 2014, med sin kongeplade. Motivet er Dragør Fort.

Kongepladen umiddelbart efter afsløringen.

Designet af mig i 1988 og godkendt af Hendes Majestæt Dronningen. Motiv: H.M. Dronningens navnetræk på krydslagte geværer over bjørneskindshue samt vagttaske, anlagt i skjold med 2 skriftbånd. Symbolik: Motivet refererer til enhedens bevæbning og udrustning til brug ved vagttjenesten på de kongelige residenser. Skriftbåndene angiver enhedens funktion og tilhørsforhold. Skjoldfarverne er regimentetsfarverne.

Mærket ændres i 2010 til det her viste. I 2014 udformes et nyt afdelingsmærke til Vagtkompagniet.

Chefen for Hendes Majestæt Dronningens Adjudantstab, Oberst, kammerherre Lasse Harkjærs våbenskjold.

GARDERFORENINGEN KØBENHAVNS LOGO. I 1885 blev Garderforeningen København oprettet. Det logo der blev udført den gang, var heraldisk ikke rigtigt. I forbindelse med 125 års jubilæet har jeg derfor rentegnet et heraldisk korrekt logo som det ses her. Se også siden http://garderforeningen.dk/foreningstroejer/ , som broderi.

Garderforeningen i Københavns Våbenskjold rentegnes og belægges med 23 3/4 karat bladguld.

Her ses det færdige produkt i broderingen tv og selve broderiet på pulloweren th.

I 1992 fik det royale sølvbrudepar overrakt et musikstykke, der var skrevet til lejligheden. Jeg skrev hele forsiden og indholdet til den fint læderindbundne nodebog.

Her overrækkes værket til Hendes Majestæt Dronningen og Prinsgemalen af Musikkorpsets talsmand.

Tegning i farveblyant i Hærens Officersskoles Gæstebog ved Hendes Majestæt Dronningens besøg på Frederiksberg Slot/Hærens Officersskole 4.2.2015.

Våbenskjoldene er udført i bl.a. 23 3/4 karat bladguld, gouachefarver og sølvmetalic.

Plakaten er udført til koncerten på Cafe Blomsten den 30. juli 2015. Den er udført i pastelfarver. Plakaten er 30 x 40 cm.

Plakaten er udført til Restaurant Fabio på Frederiksberg - Pastel og Gouache - 26 x 38 cm.

En Gardehusarofficer på Amalienborg Slot 1. januar 2006. Billedet er udført af en kinesisk kunstner i en blanding af olie-, vand og akrylfarve. Dette er ikke holdbart på disse breddegrader. Det er blevet renset ned og retoucheret op i olie.

Det færdige billede.

Et maleri af Albert Jensen fra 1943. Maleriet er renset og en enkelt afskalning istandsat. Maleriet hænger på De Danske Garderforeningers kontor i København.

I 2004 designede jeg dette gitter med låge til kældernedgange. Smedearbejdet er udført af Jesper Lundberg Topp.

Gitter uden låge, til cykelkælder.

I 2010 designede jeg dette officielle flag som de nordiske landes symbol og samlingspunkt under konkurrencerne ved hærofficersskolerne.

NOKA flaget vajer samt med de nordiske flag på toppen af Frederiksberg Slot. Flaget beror ved det land der afholder kommende års stævne.

I forbindelse med designet af kommandokvarterfaner til officersholdene på Hærens Officersskole har jeg designet den faneholder i jern.

I 1978 udførte jeg dette design til min officersklasses ølkrus. Det er produceret ved keramik fabrikken Søholm på Bornholm.

Nærbillede af motivet fra Dybbøl Mølle i Sønderjylland. Navnet Dybbøl var officersholdets navn.

I maj 2013 deltog jeg på et porcelænsmalerkursus ved Royal Copenhagen. En af resultaterne blev denne store tallerken malet i Mega mussel.

Min signatur på bagsiden af tallerkenen.

Et sæt manchetknapper blev designet i 1997. Motivet er Den Kongelige Livgardes afdelingsmærke i sølv loddet på en sølvplade.

Manchetknapperne var en gave til min tidligere nære ven musikdirigent og musikchef Ib Nygaard Jespersen (1938-2015), ved dennes 70 års dag november 2008.

Fire af mine akvareller i indramning og ophængning.

På bagsiden af alle indramninger placeres mit laksegl i nederste højre hjørne.

I 2003 fik jeg til opgave at udføre indramning af portrætfoto af afgående Kommandant i København. En indramning, der skal være ens med tidligere års portrætsamling.

Rammerne er en helt speciel indisk fyr (fine årer), der bejdses, slibes og lakeres.

Passepartou´en bliver i kantan belagt med 23 3/4 karat bladguld.

I 2006 blev Pandekagekøkkenet genindviet af Hendes Majestæt Dronningen. I den anledning udfærdigede jeg 10 særligt indrammede kakler fra 1735 i en mahogniramme.

Kaklerne er udført på Store Kongensgade Fajancefabrik.

Kaklerne skænkes til personer, der har udført en anerkendelsesværdig og særlig indsats for Frederiksberg Slot bevarelse samt har stor veneration for slottet og dets historie.

Enkelte eksemplarer udføres med indgraveret sølvplade, samt 4 sølvknopper i hjørnerne. Alt arbejdet er udført af undertegnede.

Ikke alle år er madtaget.

Julemærket 1992. "Gladsaxe Pigegardes tambourkops er klar".

Gladsaxe Bladet skrev.

Julemærket i 1997. "Nissernes forberedelseg til julekoncert".

I dette afsnit vises en række af de arbejder jeg har udført som design-, istandsættelses- eller restaureringsopgaver. Det spænder i mellem helt nye ting, men også restaureringsarbejder,  smedearbejder, billedhugger - og billedskærearbejde, udarbejdelse af heraldiske våbenskjold, indramninger, design af hjemmesider mv. 

| Svar

Nyeste kommentarer

24.10 | 09:01

Hej!
Jeg har en lille bog med titlen "Tegn cirkler i sandet" af Paul Vermehren. Er han af denne slægt, og findes der et billede af ham?

16.09 | 08:54

Kære hr. Axel Vermehren, jeg købte et billede af din far Martin Vermehren på et loppemarked i Berlin. Nu efter noget tid vil jeg sælge billedet på eBay, jeg op

01.08 | 09:36

Vi har købt et sommerhus på Bornholm, hvor er maleri af klitter og vand fulgte med. Signatur AV66. Kan det være dig?
Mvh

28.05 | 16:59

Noget som mig